čtvrtek 17. dubna 2014

Veselé Velikonoce: Rozinkoví zajíčci - bez lepku

Zajíčci plní rozinek, voňaví po perníčcích a pomerančové kůře jsou tím správným cukrovím pro velikonoční oslavy :)

150 g Jizerky
50 g másla
70 g krupicového cukru
50 ml mléka
1 lžička mixed spice (nebo perníkového koření)
nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
60-80g rozinek, plus na ozdobení
vajíčko na potření
krupicový cukr na posypání

Mouky promícháme s máslem tak, aby se směs podobala drobečkům, přimícháme cukr, mléko, koření a kůru. Vypracujeme pevné těsto, které rozválíme na cca 5 mm plát. Plát rozdělíme na půl, jednu polovinu posypeme rozinkami a překryjeme druhou polovinou těsta. Opět vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrajujeme zajíčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je vajíčkem, z rozinek vytvoříme očička a všechny zajíčky posypeme cukrem. Pečeme je při 190 °C 15-20 min, dokud nezezlátnou a cukr nezkaramelizuje. Necháme vychladnout.


Mouky a směsi na velikonoční pečení naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat