sobota 30. listopadu 2013

Babiččin perník - bez lepku

125 g třtinového cukru
30 g másla - rozehřát
125 g Jizerky
2 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
2 lžičky kypřícího prášku
1 vejce
15 lžic mléka
moučkový cukr na posypání

Cukr promícháme s rozehřátým máslem, mouky smícháme s kořením a kypřícím práškem. Do másla s cukrem přimícháme jemně prošlehané vajíčko a postupně vpracujeme mouku. Mléko přidáváme postupně po lžících, až vznikne tužší, ale hladké těsto. Plech o rozměrech asi 20x20 cm vyložíme pečícím papírem, vpravíme do ní těsto a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme při 175 °C, dokud perník nevyběhne a není suchý a pružný na povrchu, špejle vpíchnutá do středu musí vyjít čistá beze stop po těstu (asi 30 min). Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat