pondělí 31. března 2014

Penne zapečené s tuňákem a fenyklem - bez lepku

1 lžíce slunečnicového oleje
1 hlíza fenyklu
1 cibule
1,5 lžíce másla
1,5 lžíce rýžové mouky
400 ml mléka
1 konzerva tuňáka (200 g)
3 vejce, natvrdo uvařená
100 g čedaru, nastrouhaného
2 lžíce nasekané petrželky
sůl, kajenský pepř

Penne uvaříme ve vroucí osolené vodě podle instrukcí na obalu, na oleji osmahneme na plátky nakrájený fenykl. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a smažíme asi 5 min do změknutí. V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a minutu mícháme. Vešleháme mléko a vaříme asi 3 min do zhoustnutí. Vmícháme těstoviny, fenykl, cibuli, tuňáka, na kousky nakrájená vajíčka a sýr. Dochutíme solí a pepřem a přesuneme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 min. Při servírování posypeme petrželkou...


Žádné komentáře:

Okomentovat